2013.05.05.
14:48

Írta: AlexMartin

A Vadkelet - Kolozsvár felé

Kolozsvár felé

Kalandos utazásunk volt Kolozsvár felé. Nem döntöttünk sebességi rekordokat, mégis a miénk volt a leggyorsabb autó, felfrissítettük az activity tudásunkat, kaptunk egy kis nyári záport, no meg egy vidám fuvart. Ennek okán úgy gondoltam, megér egy bejegyzést.

Mint írtam volt, nagyjából két és fél óra után kaptunk végre egy stopot Kolozsvárra. egy pocakos, negyven-ötven közötti pasas vett fel minket, aki szerszámokat szállított. A szerencsétlen húsz éves Transporterbe szerintem benyomhattak legalább két tonna rakományt.  A végsebesség 60-80 km/h közé esett sík terepen.  A sofőrünk beszélt néhány szót magyarul, néhányat németül, párat angolul, ezt belekeverte a románba, mellé mutogatott, és így próbáltuk megérteni egymást.  

A kalandok akkor kezdődtek, amikor elkezdtünk felkaptatni a hegyekbe. Amikor már kettesben vezettük a sort a szerpentinen, akkor magunkra mutattam, meg a kocsi háta mögé: Megtoljuk? Erre a bácsi nagyot röhögött, majd megsimogatta műszerfalat és közölte a géppel, hogy „Go Baby!” Ezek után egyesbe kapcsolt és nyomott egy kövéret. A gázfröccs segített tartani a tempót és egyenletesen haladtunk tovább a hegyen felfelé. Ekkor hódítottuk el a nap leggyorsabb autója címet, mivel mi mentünk a sor elején némi dudaszó kíséretében.

5.jpg 

Vezetjük a sort a szerpentinen

 

3.jpg

Gát horgászokkal

 

IMG_6023.jpg

Néhai bánya maradéka

 

Az erősen borús és esőbe hajló időben végül elértük a kaptató tetejét, ahol fuvarosunk lazán leparkolt és nekiállt kiszállni. Közben mutatta az óráját, aztán értetlenségünket látva megcsapkodta a hasát. (Ahha, ebédidő!)

Nyomott egy brassóit a pihenőben, mi toltunk Henrykkel egy kávét. Közben rendes felhőszakadás zúdult az utakra. Vicces volt, amikor az ereszcsatorna mellett elkezdett feljönni a víz. A vihar elvonultával lőttem pár képet, és elkezdtünk legurulni a hegyről.

2.jpg img439.jpg

Az eső és Henryk

 

img418.jpg

Kilátás a parkolóból

 

4.jpg

Szénaboglyák

 

7.jpg IMG_6008.jpg

Balra: Cigánypalota rézveretes tetővel

Jobbra: Járás vagy megyehatár Kolozsvár felé

 

A különböző látnivalókkal fűszerezett utunk vége még gyorsan lefotóztunk pár tehénpásztort, amely akciónkat sofőrünk „I like Deutschland!” felkiáltással kísérte. Eközben leporolta a műszer fal egy részét némi „Tip-top!”-ozás és röhögés közepette.  

6.jpg

Az útszéli marhapásztor

 

Este kilenc óra körül értük Kolozsvárra. Fuvarosunk közölte a városra mutatva: Cluj Napoca! Majd nagy küzdmelek árán kerékbe törte a kedvemért: KOLOZSVÁR!

A couchsurfing.com-on találtunk alvóhelyet és egy kávézóban vártuk be a szállásadónkat. Estére hideg sör, jó meleg vendégszeretet, hosszú beszélgetés és a maradék túróbatyuk vártak minket. Megtudtuk, hogy a románoknál szintúgy erős a vendégszeretet, mint nálunk, kaptunk stopolási tippeket, várostérképet másnapra a látnivalókkal, pálinkát, röhögtünk egy jót az Ave Cesar vavan – a vécé zárva van viccen, majd lassan nyugovóra tértünk.

Szólj hozzá!

Címkék: Utazás Kolozsvár Erdély Kelet-Európa Autóstopp Vadkelet túra

A bejegyzés trackback címe:

https://alexmartinphotography.blog.hu/api/trackback/id/tr545282031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása